Bestel onze lezing over Vrouwenkiesrecht voor een beter begrip van het hedendaags debat over sekse en gender

Het is het jaar van de Democratie en veel organisaties zoeken daarom voor hun bijeenkomsten, lunchmeetings en events een lezing over een relevant aansluitend thema. Het kiesrecht is zo’n thema. In 1917 kregen mannen algemeen kiesrecht. In 1919 kwam er pas écht Algemeen Kiesrecht omdat ook vrouwen het algemeen kiesrecht kregen. Met de lezing over Vrouwenkiesrecht krijgen de deelnemers inzicht in de historische achtergronden van het hedendaagse debat over sekse en gender. Bovendien wordt duidelijk hoe onze maatschappij vandaag de dag nog wordt gevormd door de 19de eeuwse ideeën over ‘echte mannen’, en ‘echte vrouwen’.

Waarom werd er onderscheid gemaakt tussen kiesrecht voor mannen en vrouwen? Welke rol speelden strand en onderwijs? In onze lezing over de strijd om het vrouwenkiesrecht nemen wij een duik in het 19de eeuw denken over de mannelijke inborst en de vrouwelijke aard. Aan de hand van de propaganda van voorstanders en tegenstanders wordt het vroegere debat weer levend. U zult versteld staan van de 19de en vroeg 20ste eeuwse redeneringen en gebruiken!

We laten ook zien hoe dezelfde argumenten om mensen ‘op hun plek’ te houden nog stééds gebruikt worden in de hedendaagse politiek. De lezing over Vrouwenkiesrecht laat zien dat het huidige debat over gender en sekse een historische achtergrond hebben, en dat deze ouderwetse ideeën nog steeds ons huidige denken mede bepalen! Na het bijwonen van deze actieve lezing zul je een beter begrip hebben van het hedendaagse maatschappelijke en politieke debat, en ben je in staat de achterliggende gedachten van argumenten over gender sneller te herkennen.

Bestel direct deze lezing voor jouw event!

Klik hier voor een indruk van de presentatie.

Leave a Reply

Required fields are marked*