Vacatures bij Stichting Memoiresbureau

Het was even zoeken naar de beste rechtsvorm voor het Memoiresbureau. Uiteindelijk is gekozen voor het oprichten van een stichting. Stichting Memoiresbureau wil een inclusieve geschiedenis beschikbaar maken voor het grote publiek door lezingen te organiseren en Life Writing te promoten. Vrouwengeschiedenis en genderstudies zijn onze specialismen, maar wij bieden ook Politieke Cultuur, Regionale Geschiedenis, Bedrijfsgeschiedenis, Sociale Geschiedenis e.d.

Nu de vorm duidelijk is, moet er worden uitgekeken naar de invulling van de stichting. Omdat we geen startup kapitaal hebben, en nog geen inkomsten, kunnen we voorlopig enkel onbezoldigde posities aanbieden. Zie jij ons potentieel? Sluit je dan nu nog aan!

Vacatures:

 • Bestuurslid
  Wil je meedenken met de inhoud, het aanbod en de toekomst van Memoiresbureau? Wij zoeken nog mensen die onbezoldigd in het bestuur kunnen plaats nemen. Op termijn hopen wij wel een vergoeding te kunnen bieden.
 • Fondswerving
  Om onze projecten zo laagdrempelig te houden, willen wij de financiering mede via fondswerving rond krijgen. Heb jij inzicht in de wereld van fondsen, of wil je je bekwamen in dit vakgebied? Heb jij ervaring met het aanschrijven van fondsen, en/of ben je bereid hier een cursus in te volgen? Duik de wereld in van de financiering en versterk ons team!
 • Vormgeving
  Ben jij creatief en heb je zin om een huisstijl op te zetten? Zoek jij nog opdrachten voor je studie, of een korte stage? Aarzel niet en stuur ons een berichtje! Wij zullen in de toekomst voor onze projecten en lespakketten vaker vormgeving nodig hebben, en hopen je dan wel een vergoeding te kunnen bieden.
 • Webdeveloper
  Onze website is niet toegerust op een grote database vol historici. Heb jij de kennis en vaardigheden om Memoiresbureau.nl om te zetten naar een professionele site met een heldere opzet en praktische zoekfuncties binnen de te ontwikkelen database? Stuur ons dan een bericht. Dit project kan ook in een klein team ontwikkeld worden, en is tevens geschikt als stage voor ICT studenten. Wij hopen je op termijn een vergoeding te kunnen aanbieden als onze vaste web-medewerker.
 • Projectmanager
  Wil jij ervaring opdoen als projectmanager? Wij hebben twee projecten die wachten op een eigen projectplan en uitvoering. Zo willen we een lezingsserie over Wereldoorlog I aanbieden in 2018. Ook willen we voor 2019 een serie ontwikkelen over de Inclusieve Democratie, omdat het dan 100 jaar geleden is dat algemeen kiesrecht in Nederland werd ingevoerd. Ook hier geldt dat wij hopen je op termijn een vergoeding te kunnen aanbieden als je onze vaste projectmanager wordt.

Onze standplaats is Groningen, maar werken op afstand is goed mogelijk. Memoiresbureau beoogt een landelijk bereik en werkt o.a. in de cloud en per skype om dit te bereiken.

Interesse in één van deze posities? Stuur je CV en korte motivatie z.s.m. naar info@memoiresbureau.nl. 

Leave a Reply

Required fields are marked*