Workshops

U kunt via het MemoiresBureau ook een workshop bestellen.

Onze specialisten bieden u het volgende aan:


Workshop ‘freewriting’ door Tamar Doorduin. Deze workshop is bedoeld voor mensen die van alles in hun hoofd hebben zitten, maar blokkeren zodra ze iets op papier proberen te zetten. Heeft u ook last van een innerlijke criticus? Ziet u, zodra u de eerste zin heeft op geschreven, al wat er mis mee is en durft u niet meer verder te gaan? Met freewriten heeft u een methode in handen waarbij u leert die innerlijke criticus even uit te schakelen. U leert eerst ‘modder maken’, materiaal produceren, voordat de innerlijke eindredacteur aan het werk wordt gezet. Op die manier blijkt schrijven eigenlijk heel makkelijk te zijn.

Neem contact met ons op voor deze worshop.


Workshop ‘Vloeiend schrijven’ door Esmeralda Tijhoff. Deze workshop leert u hoe u een overzichtelijk arikel of boekje schrijft. Heeft u al heel wat verhalen op papier maar loopt het alle kanten op? Met deze workshop krijgt u een breed pallet uit de trukendoos van het schrijverschap aangeboden. Wat is een schrijfplan en hoe past u deze toe? En hoe krijgt u een logische lijn in uw paragrafen en alinea’s? Wat wilt u eigenlijk vertellen en welk plot past daar bij? Schrijven is schrappen, en ook dit zal u met deze workshop onder de knie krijgen. Ook krijgt u inzicht in de mogelijkheden die Office Word u biedt ter ondersteuning.

Neem contact met ons op voor deze worshop.


Workshop ‘Gender sensitief schrijven’. Geschiedschrijving is helaas nog al te vaak gedaan vanuit een wit heteroseksueel mannelijk perspectief. Dit kleurt onze blik op het verleden en op de ervaringen en verhalen van ons zelf en onze voorouders. Hoe gaat u om met de diversiteit van uw personages? Op welke misstappen moet u als schrijver bedacht zijn bij het weergeven van non-mainstream verhalen? Of het nu gaat om het slavernijverleden, het patriarchale familiesysteem, of de onzichtbare lesbische ervaringen,… wij hebben de deskundigheid om uw verhalen te behoeden voor het reproduceren van machtsverhoudingen uit het verleden. Met taal kunt u uw personages opsluiten maar ook bevrijden.

Neem contact met ons op voor deze worshop en begeleiding