Educatie en events

Lezingen

Wilt u uw evenement een historisch jasje geven? Wij verzorgen lezingen op maat. Onze lezingen en workshops hebben altijd een link naar het heden en zijn zo opgezet dat de deelnemers worden geactiveerd zelf mee te denken en mee te doen. Wij bieden maatschappelijke relevante en inclusieve geschiedkundige producten die ook toegankelijk zijn voor mensen zonder een (geschiedkundige) achtergrond of opleiding.

Kijk hier voor de gehele lijst met specialisten


Workhops

Wilt u begeleiding bij het schrijven van memoires, artikelen of een boek? Wij geven u de juiste handvatten om uw schrijfwerk aantrekkelijk en logisch te maken. Wij kunnen u persoonlijk begeleiden, maar u kunt ons ook inzetten om een workshop te geven met alle ins en outs over het schrijven van geschiedenis.
Kijk hier voor onze workshops


Lespakketten

In het huidige maatschappelijke klimaat is het belangrijk kennis te hebben van de geschiedenis van Nederland, Europa, immigratie, mensenrechten, en de wereldpolitiek. Bovendien is het nodig bijgespijkerd te worden over de rol van gender, seksualiteit en etniciteit in onze samenleving.

Wij zijn momenteel lespakketten aan het ontwikkelen voor de Middelbare School die dienen ter ondersteuning van de vakken Maatschappijleer en Geschiedenis. De pakketten zullen thema’s behandelen als Migratie, de Tweede Wereldoorlog, en Vrouwen in de Politiek. De lespakketten bestaan aan twee lessen van één uur.

Heeft u ideeën voor een lespakket of wilt u dat wij voor uw school een specifiek thema behandelen? Neem dan contact met ons op.


Tentoonstellingen

De tentoonstelling of expositie is van oudsher hét medium om geschiedenissen naar het publiek te brengen. Ook Memoiresbureau zet (reizende) tentoonstellingen in, om het publiek in contact te brengen met het verleden. Wij kunnen exposities en volledige tentoonstellingen voor u opzetten en uitvoeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.