Impressie van de lezing van Mariecke van den Berg

Voor het éénjarige bestaan van Book-café The Barricade in het ACU, Utrecht, hield dr. Mariecke van den Berg een lezing. De gasten vonden een plekje in de donkere zaal van het ACU dat normaal dienst doet als podium voor bands en discogangers. De banner van Memoiresbureau zorgde voor een mooi contrast. 

Memoiresbureau had tevens haar mini-tentoonstelling over het vrouwenkiesrecht meegenomen dat goed aansloot bij de diverse stands van politieke boekhandelaren en uitgeverijen. 

Lezing van dr. Mariecke van den Berg over de representatie van transgender mensen in de media

Zondag 15 oktober presenteert dr. Mariecke van den Berg een lezing over de beeldvorming van transgender mensen in de media, waarbij zij stil zal staan bij de manier waarop etniciteit/ witheid daarin een rol speelt. Transgender mensen komen steeds vaker en positiever in het nieuws, maar dan wel als ze wit (en jong en Nederlands) zijn. Als het in de krant of op TV over trans mensen van kleur gaat, gaat het vaak over hen in een slachtofferrol, of over hen als ‘ongewenste’ niet-Nederlander, bijvoorbeeld trans vluchtelingen van kleur. Na de lezing volgt er poëzie en een documentaire over Angela Davis. Ook is er veganistisch eten verzorgt door Barriccoons Kitchen.